Πολιτική απορρήτου

Πολιτική απορρήτου

Πολιτική απορρήτου

Η QUIZZARD ως υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σου δεδομένων με την παρούσα πολιτική απορρήτου/πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε ενημερώνει για όλα τα ζητήματα σχετικά με την επεξεργασία αυτών, καθώς και για τα σχετικά δικαιώματά σου. Συγκεκριμένα σε ενημερώνουμε για τη συλλογή πληροφοριών κατά την επίσκεψη και εγγραφή σου μέσω δημιουργίας λογαριασμού στην εφαρμογή για κινητά και τάμπλετ QUIZZARD, η οποία διατίθεται για λειτουργικά συστήματα Android και iOS, και κατά τη χρήση αυτής. Ακόμη σε ενημερώνουμε για το είδος της επεξεργασίας των προσωπικών σου δεδομένων, τους σκοπούς αυτής, τη νομική βάση στην οποία αυτή στηρίζεται, καθώς και για τα δικαιώματα που έχεις αναφορικά με τα προσωπικά σου δεδομένα και το πώς μπορείς να τα ασκήσεις.


Η QUIZZARD διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς τροποποίησης της παρούσας πολιτικής απορρήτου οποτεδήποτε και σε οποιαδήποτε έκταση, χωρίς προηγούμενη ή μεταγενέστερη ειδοποίησή σου. Ως χρήστης της εφαρμογής οφείλεις να ελέγχεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα την πολιτική απορρήτου, ακόμη και μετά την αποδοχή. Ωστόσο, για σημαντικές ή μεγάλης έκτασης αλλαγές, ιδιαίτερα ως προς τους σκοπούς της επεξεργασίας, θα σε ενημερώνουμε.

Η παρούσα πολιτική είναι εναρμονισμένη με τον ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (Κανονισμός 679/2016 – ΓΚΠΔ – GDPR), καθώς και την εν γένει κείμενη ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Πριν την εγγραφή σου στην εφαρμογή μας μέσω της δημιουργίας του προφίλ σου, καθώς με την αποδοχή του σχετικού πεδίου δηλώνεις ότι συμφωνείς με την παρούσα πολιτική απορρήτου στο σύνολό της και ότι παρέχεις τη συγκατάθεσή σου για την επεξεργασία των προσωπικών σου δεδομένων, όπως κατωτέρω αυτή περιγράφεται.


Δεδομένα που συλλέγουμε


  • Βασικά στοιχεία προφίλ
    Κατά την εγγραφή σου στην εφαρμογή δημιουργείς όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης και δηλώνεις το email σου και προαιρετικά τον αριθμό του κινητού. Χωρίς αυτές τις βασικές πληροφορίες δεν μπορείς να δημιουργήσεις προφίλ και να χρησιμοποιήσεις της εφαρμογή, καθώς μας είναι άκρως απαραίτητα για την παροχή της υπηρεσίας. Η νομιμότητα της συγκεκριμένης επεξεργασίας βασίζεται στη μεταξύ μας σύμβαση.

  • Newsletter
    Ανεξάρτητα από το αν είσαι χρήστης της εφαρμογής ή όχι, μπορείς να εγγραφείς στο newsletter της ιστοσελίδας quizzard.gr δηλώνοντας μόνο το email σου. Με την εγγραφή σου μας επιτρέπεις, δίνοντας τη συγκατάθεσή σου, να χρησιμοποιούμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου για να σε ενημερώνουμε για νέα της εφαρμογής μας, ενημερώσεις, διαγωνισμούς, διαφημίσεις. Μπορείς να ανακαλέσεις αυτή σου τη συγκατάθεση οποτεδήποτε επιλέγοντας την απεγγραφή (unsubscribe) από το newsletter μας. Τέτοια επιλογή θα υπάρχει σε κάθε μήνυμα που θα σου αποστέλλεται μέσω του newsletter.

  • Δεδομένα που προκύπτουν από την οικειοθελή σου επικοινωνία μαζί μας
    Σε περίπτωση που μας αποστείλεις οποιοδήποτε email, μήνυμα ή επιστολή, στα οποία περιλαμβάνονται προσωπικά σου δεδομένα, θα αποθηκεύσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας σου ώστε να μπορούμε να σου απαντήσουμε, καθώς και τη μεταξύ μας αλληλογραφία. Αυτό ισχύει και για την επικοινωνία σου μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας, στην οποία σου ζητείται να καταχωρίσεις το ονοματεπώνυμό σου και το email σου, τα οποία είναι και τα ελάχιστα απολύτως απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να έχουμε για να μπορέσουμε να απαντήσουμε σε οποιοδήποτε αίτημα ή ερώτημά σου. Η νομιμότητα της συγκεκριμένης επεξεργασίας βασίζεται τόσο στη συγκατάθεσή σου, αφού μας παρέχεις αυτά τα δεδομένα οικειοθελώς χωρίς να σου ζητηθούν, όσο και στο έννομο συμφέρον μας.

  • Ερωτηματολόγια
    Για τους σκοπούς της συνεχούς βελτίωσης της εφαρμογής, ενδέχεται να σου αποστέλλουμε ερωτηματολόγια μέσω του newsletter ή και μέσω της εφαρμογής. Η απάντηση σε αυτά είναι προαιρετική και με αυτήν δηλώνεις τη συγκατάθεσή σου στην επεξεργασία των δεδομένων σου. Tα δεδομένα που θα συλλέγουμε θα ανωνυμοποιούνται χωρίς δυνατότητα ταυτοποίησής σου και θα χρησιμοποιούνται για στατιστικούς σκοπούς. Η νομιμότητα της επεξεργασίας αυτή βασίζεται τόσο στη συγκατάθεσή σου όσο και στο έννομο συμφέρον μας για εξατομικευμένη διαφήμιση.

Χρήση των προσωπικών σου δεδομένων

Ενδέχεται να κοινοποιούμε ανωνυμοποιημένα στατιστικά στοιχεία σε τρίτα μέρη (π.χ. συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και φορείς), χωρίς ωστόσο να είναι δυνατή η ταυτοποίησή σου. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν μεν από την επεξεργασία των προσωπικών σου δεδομένων ή άλλων δευτερογενών δεδομένων ή μεταδεδομένων, ωστόσο δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ταυτοποίησή σου είτε από μόνα τους είτε σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία.


Εκτέλεση επεξεργασίας – Αποθήκευση των προσωπικών σου δεδομένων

Επί του παρόντος, η ιστοσελίδα μας φιλοξενείται από τον πάροχο φιλοξενίας ιστού ZERORAID και η λειτουργία της εφαρμογής υποστηρίζεται από την εταιρεία ZERORAID. Τα δεδομένα που συλλέγουμε μέσω της ιστοσελίδας μας αποθηκεύονται σε data center της εταιρείας HETZNER, η οποία είναι πιστοποιημένη για την ασφάλεια πληροφοριών σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001:2008 και ISO 27001:2005.


Οι ανωτέρω εταιρείες μας παρέχουν υπηρεσίες απολύτως απαραίτητες για τη λειτουργία της ιστοσελίδας και της εφαρμογής μας και αποτελούν εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας. Η πρόσβαση που έχουν στα δεδομένα είναι περιορισμένη και δεν τους παρέχουμε το δικαίωμα να τα χρησιμοποιούν για λογαριασμό τους ή για άλλους σκοπούς πέραν από τους ρητά αναφερόμενους στην παρούσα πολιτική. Οι ανωτέρω εκτελούντες την επεξεργασία είναι δυνατόν να αλλάζουν ή να προστίθενται άλλοι, κατά τις ανάγκες της επεξεργασίας. Σε περίπτωση που επιθυμείς να ενημερωθείς για το σύνολο των εκτελούντων την επεξεργασία των προσωπικών σου δεδομένων σε μία δεδομένη στιγμή μπορείς να μας υποβάλεις σχετικό αίτημα και θα σε ενημερώσουμε σχετικά.


Τα δικαιώματά σου

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία έχεις μία πληθώρα δικαιωμάτων αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε. Για να ασκήσεις κάποιο από αυτά πρέπει να υποβάλεις έγγραφη αίτηση (έντυπη ή ηλεκτρονική), στην οποία θα σου απαντήσουμε μέσα σε διάστημα ενός μήνα από την υποβολή της. Ωστόσο, εάν το αίτημά σου είναι ιδιαίτερα περίπλοκο ή τεχνικά δύσκολο να εκτελεσθεί ή υποβάλεις πληθώρα αιτημάτων, διατηρούμε το δικαίωμα να παρατείνουμε τον χρόνο απάντησης ή ικανοποίησης του αιτήματός σου κατά δύο ακόμη μήνες. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα σου απαντήσουμε για την ως άνω παράταση εντός του πρώτου μήνα από την υποβολή του αιτήματός σου.

Η απάντησή μας στο αίτημά σου, τυχόν ενέργειες για την εκπλήρωση αυτού και αποστελλόμενες πληροφορίες παρέχονται δωρεάν. Ωστόσο, σε περίπτωση που επιθυμείς να λάβεις φυσικά αρχεία, ιδιαίτερα αν αυτά είναι ογκώδη ή σε περισσότερα αντίτυπα, ή επαναλαμβάνεις το ίδιο ή παρόμοιο αίτημα ενδέχεται να σου ζητήσουμε να καταβάλεις ένα μικρό τέλος που θα ανταποκρίνεται στο αναγκαίο κόστος διεκπεραίωσης του αιτήματός σου.


Αναφορικά με τα προσωπικά σου δεδομένα έχεις τα εξής δικαιώματα:


  • Δικαίωμα πρόσβασης
    Έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις επιβεβαίωση και ενημέρωση σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων σου, καθώς και αντίγραφο αυτών, σε περίπτωση που τηρούνται τέτοια κατά το χρόνο εξέτασης του αιτήματος.

  • Δικαίωμα διόρθωσης
    Έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις τη διόρθωση κάποιας πληροφορίας που δεν είναι ακριβής ή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
  • Δικαίωμα διαγραφής (δικαίωμα στη λήθη)
    Έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις τη διαγραφή των αποθηκευμένων δεδομένων σου. Ανάλογα και με το είδος των δεδομένων των οποίων τη διαγραφή θα ζητήσεις, ενδέχεται να μην μπορείς να κάνεις χρήση της εφαρμογής ή επιμέρους λειτουργιών της ή να ενημερώνεσαι από το newsletter μας. Το δικαίωμα αυτό δεν είναι απόλυτο και υπόκειται σε νόμιμους περιορισμούς.

  • Δικαίωμα περιορισμού
    Σε περίπτωση που δεν επιθυμείς τη διαγραφή των δεδομένων σου αλλά θέλεις να περιορίσεις την περαιτέρω επεξεργασία τους, μπορείς να ζητήσεις να περιορίσουμε την επεξεργασία αυτή. Τα δεδομένα σου θα μείνουν αποθηκευμένα χωρίς να γίνεται εφεξής καμία άλλη πράξη επεξεργασίας, εκτός των απολύτως αναγκαίων τεχνικά ενεργειών για να παραμείνουν αποθηκευμένα με ασφάλεια. Ανάλογα και με το είδος των δεδομένων των οποίων τον περιορισμό θα ζητήσεις, ενδέχεται για όσο χρονικό διάστημα ισχύει ο περιορισμός να μην μπορείς να κάνεις χρήση της εφαρμογής ή επιμέρους λειτουργιών της ή να ενημερώνεσαι από το newsletter μας. Το δικαίωμα αυτό δεν είναι απόλυτο και υπόκειται σε νόμιμους περιορισμούς.

  • Δικαίωμα φορητότητας
    Έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις να δώσουμε τα δεδομένα σου σε εσένα ή σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας που θα μας υποδείξεις σε μηχανικά αναγνώσιμο μορφότυπο. Το δικαίωμα αυτό δεν είναι απόλυτο και υπόκειται σε νόμιμους περιορισμούς.

  • Δικαίωμα καταγγελίας
    Εάν θεωρείς ότι έχουμε υποπέσει σε κάποιο σφάλμα αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών σου δεδομένων ή κατά την άσκηση κάποιου από τα ανωτέρω δικαιώματά σου, έχεις το δικαίωμα να υποβάλεις καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 1-3, ΤΚ 11523. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της ΑΠΔΠΧ https://www.dpa.gr/el/polites/katagelia_stin_arxi, να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά στον αριθμό +30 2106475600, μέσω φαξ στον αριθμό +30-210 6475628 και μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση contact@dpa.gr.

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την παρούσα πολιτική απορρήτου ή σε περίπτωση που επιθυμείς να ασκήσεις οποιοδήποτε από τα ως άνω δικαιώματά σου σε προτρέπουμε να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας της εφαρμογής ή της ιστοσελίδας quizzard.gr, καθώς και μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@quizzard.gr.